Pátek 27. dubna 2018
svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

    hpl lockers wholesale shower cubicles compact laminate lockers phenolic resin countertops best lockers manufacturer

    MŇAM!

    Oslavte jaro francouzskými delikatesami!

    18.03.2016 00:00 / styl google+ twitter facebook

    Chcete pozitivně překvapit svou rodinu? Připravte jim speciální menu, a to zadělávané kůzlečí ragú ovoněné foie gras s medvědím česnekem spolu s mandlovou tartletkou s jahodovou pěnou a krémovým citronovým merengue. Nebo se jednoduše na delikatesy vydejte na Velikonoce do restaurace francouzské gastronomie La Gare v centru Prahy.

    Ragú lupa
    Zadělávané kůzlečí ragú ovoněné foie gras s medvědím česnekem. | archiv

    Pro přípravu čtyř porcí zadělávaného kůzlečího ragú ovoněného foie gras s medvědím česnekem budete potřebovat následující suroviny:

     

    600 g vykostěné kůzlečí kýty, bouquet garni (tymián, estragon, bobkový list, celý pepř), 200 ml bílého vína, 160 g foie gras, 1,3 l kuřecího vývaru, 100 g másla, 350 g creme fraiche, 300 g medvědího česneku, sůl, pepř a pár kostek ledu.

     

    Postup

     

    Kůzlečí kýtu nakrájíte na kostky a dáte do studeného kuřecího vývaru s bílým vínem, bouquet garni a pár kostkami ledu. Necháte pomalinku táhnout cca 90 minut. Až bude maso hotové, tak ho vyndáte a vývar zredukujete na polovinu. Vyndáte bouquet garni a zahustíte moučným máslem, které si předem připravíte z másla a mouky, přidáte creme fraiche a dochutíte dle potřeby. Foie gras nakrájíte na 40 g plátky, osolíte, opepříte a opečete zprudka z obou stran. Medvědí česnek orestujete na másle, osolíte, opepříte a dáte na ubrousek vykapat. Při servírování ragú zdobíte foie gras s medvědím česnekem. 

     

    Hlavní chod potom můžete doplnit dezertem. Pro přípravu čtyř porcí mandlové tartletky s jahodovou pěnou a krémovým citronovým merengue budete potřebovat tyto ingredience:

     

    300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g cukru moučka, 1 vejce, 250 g očištěných čerstvých jahod, 2 žloutky, 50 g sýru Philadelphia, 50 g cukru moučka, 2 bílky, 2 lžíce cukru.

     

    Postup

     

    Vyrobíte si z mouky, másla, cukru a vejce křehké těsto, které vložíte do forem na tartletky. Jahody rozmixujete s cukrem a smícháte se žloutky a sýrem Philadelphia. Z bílků a cukru ušleháte pevný sníh. Jahodový krém vložíte do tartletek, přidáte merengue a zapečete v troubě na 160 °C na cca 20 minut.

    ste | bleskove.cz

    Komentáře ke článku
    loading...